Reacties

“Wat een bijzonder geschenk dat dit prachtige boekje mij wist te bereiken. En op precies het juiste moment, nu ik zelf te maken heb met een dierbare die dementie heeft.

Ik weet niet hoe je het gedaan hebt Anna Maria, maar het was alsof ik naast je zat toen ik de woorden las. De prachtige vormgeving en combinatie van jouw illustraties met de tekst. Geen woord te veel en ieder woord raak. Ik kan op dit moment weinig met theorieën over dementie of met goedbedoelde tips. Al verschillende boeken werden me aangeraden maar dit was wat ik nodig had; de puurheid van jouw ervaring, die ik kan herkennen als de mijne. Wat me moed geeft en me raakt in een diepgevoelde waarheid van wie we werkelijk zijn voorbij onze persoonlijkheid.

Ik wens ieder die te maken heeft met een dierbare met dementie dit boek toe. Als hart onder de riem, inspiratie en gevoel van gedeelde ervaring. Dank je wel Anna Maria voor dit prachtige boek.”

Linda Rood, auteur van Het ja-gevoel, Mees en de magische poort en van Doen naar zijn.

—————————————–

“Je hebt me geraakt met je prachtige woorden …
Het is zo mooi verwoord, met zoveel gevoel en details! Ik kan me voorstellen dat veel mensen in dezelfde situatie hier veel in herkennen en er steun aan beleven.
De ontwerpen zijn rustig maar ook divers, het lijnenspel is mooi, de kleuren en gebruikte materialen, de technieken en het duidelijke handwerk … prachtig.”

Jacqueline van Stoer Tekst & Creatie

“Geheugenverlies, Alzheimer, vasculaire dementie: iedereen kent wel iemand in de naaste omgeving die met deze ziekte te maken heeft.

Anna Maria schrijft in haar boek over loslaten en acceptatie, van zowel haar moeder als ook van haarzelf. In rake gedichten beschrijft ze de schoonheid van dementie. Als iemand in dit proces zit, hoeft er niet alleen maar verdriet of zwaarte te zijn. De beelden van het verloop van de ziekte worden op een bijzondere manier in woorden samengevat.

Anna Maria laat in haar boek zien hoe zij en haar moeder dichter bij elkaar zijn gekomen. Het tijd is om anders naar dit proces van pijn en kracht te kijken. Dit boek kan ik iedereen van harte aanraden.”

Sabine Eijsenring, auteur en mantelzorger

—————————————–

“Een prachtig boekje dat een groot publiek verdient. Open, eerlijk, soms emotioneel, erg mooi en treffend verwoord. Dit weekend gelijk uitgelezen.”

Roland

—————————————–

“In één adem uitgelezen … Adembenemend mooi verwoord vanuit jouw hart in het mijne. Dankjewel voor het prachtige boek en de bijzonder mooie collages!”

Marga